In de toekomst van onze kinderen mag arm of rijk geen scheidslijn zijn.

Screen Shot 2018-03-22 at 18.27.07.png

Huiswerkbegeleiding kost geld. Maar rijk of arm mag niet de scheidslijn zijn. Waarom ik geloof in Amsterdamse vaders en moeders die het beste willen voor hun kind. En minder draagkrachtigen ook een kans bied.

We kennen de berichten: betaalde huiswerkbegeleiding zou ongelijkheid bevorderen. Lager opgeleide ouders zouden het niet kunnen betalen, waardoor de voorsprong van kinderen uit rijkere milieus alleen maar groter wordt. Ik wil daar met Orbit niet in meegaan: de instelling van de ouders is voor mij bepalend.

Met Orbit geven we onder andere huiswerkbegeleiding op een VMBO’T-school die bekend staat als een ‘zwarte school’. Ik ontmoet daar vaders en moeders die keihard werken en die, ja, minder verdienen dan een chirurg uit Zuid.

Maar ik zie óók waarin deze mensen in niets verschillen van een familie uit Zuid, Buitenveldert of Amstelveen: ze willen het beste voor hun kind.

Een leerling uit Osdorp vertelde vorige week nog dat haar moeder verkeersregelaar is, ‘s avonds te moe is om nog te overhoren, geen nieuwe iPhone heeft gekocht omdat huiswerkbegeleiding vóór gaat. Toen wist ik weer: niet rijk of arm is de scheidslijn maar de mentaliteit en gedrevenheid van de ouders.  

Betrokken lager opgeleide ouders krijgen daarom bij ons ook een kans. We bieden elk jaar een paar gratis plekken aan via onze vereniging, zodat ook hun zoon of dochter twee dagen per week ongestoord aan de schoolprestaties kan werken.

Want onbetaalbaar is voor mij: hoe belangrijk vind je de toekomst van je kind.