We organiseren Lente- en Zomerschool om doubleren te voorkomen

Orbit is een groot voorstander van de ambitie 'uitdagend onderwijs voor elke leerling', vandaar dat wij sinds dit jaar voor voortgezet onderwijsscholen een Lente- of een Zomerschool organiseren, bedoelt om doubleren te voorkomen. Tijdens een lente- of zomerschool krijgen leerlingen in de mei- of zomervakantie intensieve en persoonlijke begeleiding, gericht op een beperkt aantal vakken, zodat ze zich de vereiste leerstof eigen kunnen maken. Ze worden hierbij begeleid door ervaren studiecoaches en kunnen zo in één of twee weken voorkomen dat ze blijven zitten.

In 2016 is 87% van de leerlingen die deelnamen aan een zomerschool alsnog bevorderd naar het volgende schooljaar.
— Doreen (eigenaresse Orbit)

Vanuit DUS-I ontvangen de scholen subsidie per leerling voor een Lente- of Zomerschool. Wanneer Orbit de Lente- of Zomerschool voor uw VO-school organiseert, dienen wij de subsidieaanvraag in. De school bepaalt voor welke leerlingen deelname nodig is en levert in samenwerking met Orbit het studie- en toetsingsmateriaal aan; Orbit regelt de rest. 

Wilt u als middelbare school uw leerlingen een extra mogelijkheid bieden om doubleren te voorkomen en heeft u interesse in de organisatie van een Lente- of Zomerschool, neem dan CONTACT met ons op.

Video over Zomerscholen

In de video van de VO-Raad wordt meer verteld over het initiatief Zomerschool.