Het team van Orbit bestaat uit betrokken begeleiders die stuk voor stuk affiniteit met leerlingen en onderwijs hebben. 

Het zit in onze genen om samen met de leerlingen er alles uit te halen. Dit doen we niet door klassiek stampwerk, maar door de approach "achieving more by working effectively". Naast studeren is er ook tijd om bij te praten over hoe het gaat, wat je boeit en waar je problemen mee hebt.

Met elke leerling hebben we een persoonlijke band en een persoonlijke benadering. Samen vormen wij een mooi team en maken gebruik van elkaars expertises.

 

 

Per locatie heeft Orbit Huiswerkinstituut een vaste manager. Deze manager leidt de groep en coacht de studenten. Zij houden overzicht op de planning en het leergedrag en zijn de contactpersoon voor de ouders. Zij werken samen met onze studiebegeleiders. De studiebegeleiders zijn getalenteerde universitaire studenten. Zij beheersen de leerstof goed en staan qua leeftijd en beleving dicht bij onze leerlingen. Wij leiden de begeleiders zo op dat ze de kennis op de juiste wijze overdragen en onze leerlingen kunnen coachen.

Doreen van der Moere

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Als jong meisje lag mijn passie op het gebied van ballet en deed ik mijn opleiding aan het Conservatorium Dans in Arnhem. Hierna ben ik Psychologie aan de Universiteit gaan studeren, gevolgd door Faculteit Educatieve Opleidingen, beide in Utrecht.

Na mijn studie ben ik mijn loopbaan gestart als NLP trainer voor het bedrijfsleven, daarna heb ik 15 jaar als docent, teamtrainer/coach in het onderwijs gewerkt. In 2010 ben ik de wereld van het zelfstandig ondernemen ingestapt en het Huiswerkinstituut begonnen in Amsterdam.

Toen mijn kinderen in 2012 de basisschoolleeftijd hadden ben ik mij volledig op mijn eerste vestiging van Orbit in Amsterdam gaan richten. Het persoonlijke en betrokken karakter is wat ik belangrijk vind en wat ons bedrijf kenmerkt.

Ik ben trots wat wij nu als bedrijf hebben bereikt. Twee vestigingen met vaste gezichten en inmiddels bekend in de stad. Zo zetten wij ons maximaal in om ons voor uw kind(eren) een zo succesvol en plezierige schooltijd mogelijk te bieden.

Als ik niet bij Orbit ben dan ben ik op de tennisbaan in het theater of in een restaurant ergens in Amsterdam te vinden.

 

Margot Landheer 

Margot Landheer

Na mijn studie rechten en makelaardij heb ik eerst in Amsterdam in de makelaardij gewerkt en vervolgens bij een groot internationaal vastgoed bedrijf als jurist. 

Na de geboorte van mijn zoon ben ik met mijn mand in het buitenland gaan wonen. Ik ontdekte dat mijn hart meer bij kinderen ligt dan bij onroerend goed. 

Toen ik weer terug was in Nederland, was de PABO voor mij vanzelfsprekend. Na afronding van de PABO heb ik als vaste invalskracht met veel plezier lesgegeven aan groep 1 tot en met 8. Kinderen voorbereiden voor de overstap naar het middelbaar onderwijs gaf mij de grootste voldoening. Maar ik heb ook gezien wat kinderen in de weg kan staan om goed te kunnen leren. En bij mijn eigen zoon heb ik ervaren tegen welke problemen een kind kan oplopen op de middelbare school. Soms heeft het ondersteuning nodig bij planning, is er vakinhoudelijke hulp nodig of een rustige omgeving om zich te concentreren. En soms moet een kind leren meer diepgang te zoeken: wanneer het de stof kent en wanneer niet. Vaak met een klein beetje steun krijgt een kind meer zelfvertrouwen en kan het zelf weer de regie nemen over zijn eigen leerproces. En daar doe ik het voor! 

 

Aimée Burggraaff

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

In 2015 heb ik mijn studie Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Na een ontzettend leuke studententijd in deze stad was ik klaar voor een nieuw avontuur en ben ik, nadat ik onder andere een aantal maanden door Azië heb gereisd en in Oostenrijk heb gewerkt, in Amsterdam terecht gekomen.

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Orbit als locatiemanager voor de locatie Sweelinck College. Vanuit mijn achtergrond in de psychologie zoek ik de uitdaging in het vinden van motivatie voor gedragsverandering. De onbevangenheid en eerlijkheid van kinderen brengt extra dynamiek met zich mee, wat maakt dat ik mijn werk erg leuk vind om te doen. Door de leerlingen te helpen en handvatten te bieden, kunnen we er samen voor zorgen dat ze de touwtjes weer in handen krijgen. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze opbloeien als hun harde werk haar vruchten afwerpt en het weer goed gaat op school.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sporten, koken, gezellig borrelen en reizen.

 

Lucca Hofstede

Ontwerp zonder titel.jpg

Ik heb in mei 2018 eindexamen gedaan op het VWO en mijn diploma gehaald op College Hageveld in Heemstede. Daar heb ik het dubbele profiel N&G + N&T gedaan en na mijn tijd op school wist ik niet of ik wel wilde gaan studeren en heb ik besloten om te kiezen voor een tussenjaar. In het afgelopen jaar heb ik de NLP jongerentraining/cursus gedaan en later ook de opleiding tot NLP practitioner afgerond.  Ik ben geïnteresseerd in fotografie en kunst, en houd me veel bezig met muziek maken en luisteren. Naast Orbit ben ik ook werkzaam bij een sportstudio in Haarlem en voetbal ik drie keer in de week.

Ik woon al bijna mijn hele leven in Haarlem samen met mijn ouders en mijn broertjes van zestien en zeven. Zelf heb ik veel ervaring met de druk van toetsen en huiswerk en heb zelf altijd goed moeten plannen om het VWO met goede cijfers af te ronden. Graag help ik mijn broertje op de HAVO met zijn huiswerk en zijn planning voor toetsen en projecten zodat hij alles goed op orde heeft. Ik vind het geweldig om te zien en bij mezelf te merken dat hard werken en je best doen beloond kunnen worden en voor meer zelfvertrouwen zorgen. Uiteindelijk wordt leren dan vanzelf leuk!

 

Abigail Brands

Ontwerp zonder titel-2.jpg

Sinds een jaar heb ik een bachelor in Humanistiek, een brede en mensgerichte opleiding waarin persoonlijke ontwikkeling een grote rol speelt. Het humanisme gelooft dat mensen verschillend, maar gelijkwaardig zijn, uit zich in mijn werk als begeleider en behandel ik dan ook iedereen gelijk zonder hun individuele behoeftes uit het oog te verliezen. Mijn opleiding heeft mij daar handvaten voor gegeven, maar door die in de praktijk toe te passen leer ik zelf nog voortdurend bij. Het liefst wil ik de leerlingen structuur bieden, zodat we samen kunnen werken aan resultaten waar ze trots op kunnen zijn.

In mijn vrije tijd heb ik alleen door Azië gereisd, lees ik graag en houd ik van uit eten gaan.

 

Onze studiebegeleiders

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Janieke
Aarde & Economie

Huiswerkbegeleiding_bijles_examentraining_Huiswerkinstituut_Amsterdam

Emma
Natuurkunde

Huiswerkbegeleiding_bijles_examentraining_Huiswerkinstituut_Amsterdam

Floor
Gezondheid en leven

Huiswerkbegeleiding_bijles_examentraining_Huiswerkinstituut_Amsterdam

Sterre
Medicijnen

Huiswerkbegeleiding_bijles_examentraining_Huiswerkinstituut_Amsterdam

Juliette
organisatie Psychologie

Econometrie

Mans
Econometrie

Huiswerkbegeleiding_bijles_examentraining_Huiswerkinstituut_Amsterdam

Olivier
Econometrie

Huiswerkbegeleiding_bijles_examentraining_Huiswerkinstituut_Amsterdam

Annette
informatice

Huiswerkbegeleiding_bijles_examentraining_Huiswerkinstituut_Amsterdam

Julia
Geneeskunde